Lanové centrum Landek

 

Dnes jsme se rozhodli pro cyklovýlet do lanového centra na Landeku. Cestou jsme se zastavili v Koblově v zahradnictví. Krátce po jedenácté jsme přijeli do lanového centra. Bylo tam celkem volno, jen malá skupinka tak dvanáctiletých holek, asi z příměstského tábora, nacvičovaly oblékání úvazků a jištění. Marek jak viděl ty sloupy a lana ve výšce, tak ho přešla chuť na nějaké lezení po laně. Je fakt, že to byla docela výška. Však se podívejte na obrázky v galerii.

Napřed jsme si řekli, že vyzkoušíme nízké překážky. Jsou to překážky stejného typu, ale jsou nízko nad zemí, takže člověk nemá strach z výšky. Docela obtížné bylo přeskakování z kůlu na kůl držením se za lano (opičí skoky). Pak si Marek ale i Karin sjeli na dlouhé lanovce. Ale Marek na vysoké překážky nechtěl. Říkal, že dneska na to nemá náladu. Tak už jsme to málem zabalili. Pak jsem ho ale přemluvil ať jdeme aspoň na trenažer, kde si vyzkoušíme jištění a slaňování.

Dostali jsme instruktáž a docela nás to bavilo. Pak už byl jen krůček k tomu abych Marka přemluvil na vysokou překážku. Instruktor nás poučil, navrhl dvě nejjednodušší překážky a Marek už lezl nahoru. Nohy se mu troch klepaly, ale statečně zdolal první. Pak vylezl ještě na druhou a statečně ji taky zdolal. Shora jsem ho spustil na laně, takže si vyzkoušel i jaké to je když se spadne.

Takže jsme neodjeli s prázdnou, ale s novými adrenalínovými zážitky. A tady jsou obrázky: Lanové centrum 20.8.2009