Fläming Skate - ráj pro in-line bruslaře

Třetí den našeho pobytu v Německu byl podle plánu ve znamení inlajnů. Sluníčko, azurové nebe a asfalt hladký jako pingpongový stůl. Jediný možný problém mohl nastat jen s případným nedostatkem tekutin. Litr a půl vody asi pro nás čtyři nebude dost, ale více stejně neuvezeme a cestou něco určitě seženeme.

Start naší cesty byl u penzionu Berger v Jänickendorfu, ve kterém jsme strávili předchozí dvě noci. Ke křižovatce okruhů RK1 a RK2 jsme to měli necelý kilometr. Na každé křižovatce okruhů je krásná mapka všech tras, takže je možné se dobře zorientovat. Namazali jsme se krémem na opalování (večer jsme zjistili, že ne moc důkladně) a vyrazili na RK2, směrem na vesnici Kolzenburg. Prví část cesty si můžete prohlédnout tady:

  

Krásná rovinka, bez kopečků, borovicovými lesy nebo loukami, kde se pásly koně a krávy.

 Po první zastávce a krátké svačince v Kolzenburgu jsme pokračovali po RK2 na další rozcestí s RK1. Zahnuli jsme vpravo na RK1. Cílem byla Skate aréna, která je na okruhu RK3 u Juterbogu. U vesničky Werder bylo největší klesání (na zpáteční cestě pak stoupání) na celé naší trase. Ve Werderu jsme si dali oběd z vlastních zásob. Všichni se cítili fit a plni síly, takže jsme pokračovali dál. bohužel jsem si dal pauzu v aplikaci Sport Tracker na mobilu a od té chvíle jsme nesledovali cestu na mapě. To je ta rovná čára bez informací o rychlosti a směru na mapce. zapnul jsem to až v bistru v cíli cesty.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projeli jsme kolem pštrosí farmy, přes několik železničních přejezdů, kde byly závory přes koleje a ne přes cestu jak je normálně zvykem, kolem Skate arény, která byla bohužel zavřená, takže jsme nahlédli jen přes plot. Začali jsme hledat restauraci. Voda byla dopitá a žár obrovský. Cedule Bistro 1000m nás rozveselila, z dálky jsme už viděli slunečníky, takže jsme byli zachráněni. Odpočinek přišel všem celkem vhod, nanuky, cola, káva a cola nás postavily zpět na nohy, vlastně na brusle. I když až po dvou hodinách. Minerálku na zpáteční cestu jsme taky zakoupili, a pak aby se nám nezdál celkový účet 30euro vysoký:-(

Zpáteční cestu jsme zvolili po stejné trase, až okruh RK2 jsme jeli spodní polovinou (cestou tam jsme jeli horní). Kdyby se mi nevybil mobil asi 5 km před cílem, mohla být trasa zmapovaná celá :-)

Celkově jsme ujeli asi 41km, v čase od 10:20 do 18:00. Janka jela samozřejmě na kole :-)